Coaching, ontspanning en natuurbeleving

Van Native Grootmoeder Makah Nupah heb ik veel mogen leren. Ik ontmoette haar in Groningen bij een zweethut, het was liefde op het eerste gezicht. Ik heb de organisatie gevraagd of Grootmoeder ook richting Zuid Nederland kon komen en een jaar later werd zulks bevestigd. Voor ik er erg in had zat Grootmoeder bij mij aan de keukentafel en dat was het begin van een hele bijzondere vriendschap, teachings en een altijd durende relatie. We hebben elkaar in ons hart geadopteerd en onderhouden ons contact.

 

Voorlopig geef ik haar teachings door in creatief opzicht. Het maken van een kracht- Totem- of familie schild maken bijvoorbeeld. Dat zijn krachtige gereedschapjes voor op je levenspad. Het maken van een praatstok, medicijnbuidel, krachtstok.

En sinds kort mag ik een Chanupa ceremonie doen, bidden met de Heilige pijp die als initiatie dient van de gemaakte voorwerpen.

 

Ik eer de Lakota traditie, maar let wel.. onderling hebben de tribes ook kleine verschillen. Voor de Lakota mensen is alles één geheel en heeft alles energie. Het een kan niet zonder het ander, en dat is ook zo. Hun ceremonies zijn altijd bijzonder en raakt je in de kern. Met enige regelmaat ga ik ceremonieel met ze in 'gebed'

.Zoals Elder Twylah Nitsch ons leerde..

May the teachings live!

 

Ik geef dus door hoe ik het van Grootmoeder en andere leraren heb heb mogen ontvangen.

Mutakuye Oyasin - voor al mijn verwanten.

 

 

Ik ga de site ook nog vertalen in Engels, maar voor nu kan je dit gebruiken:

I am gonna translate this site also in Englisch, but for now you can use this:

https://translate.google.com